World go 'round

Jag har älskat No Doubt sedan jag var liten flicka. Ikväll är en No Doubt kväll. En ska-kväll!




" In the quickness of our haste
It seems we forget how to live "

/Ulrika

Osämja

Där igen! Ovän med mig själv. En sådan där ful-tjock-värdelös dag Ni vet. En sådan dag där alla andra är jävligt mycket bättre på ALLA sätt. Knasigt det där, hur det fungerar.
Den här gången är dock inte det ytiga mitt största problem (tyvärr..det är lätt fixat annars, tvätta håret och sätt på sig något läckert..), nu är det min inre, eviga t e l e f o n r ä d s l a som är ändamål för min ågren. Jag har haft den så länge jag kan minnas. Jag tycker det är oerhört obehagligt att ringa människor jag inte känner, speciellt då jag har ett någorlunda viktigt ärende. Jag förstör bara för mig själv. Idiotiskt. Vilket gör mig förbannad! Ibland går det, jag intygar mig själv att det går bra, det pirrar som fan i magen, men jag gör det. Det tar dock alltid tid. Tid att förlikas med tanken.
 
I ett annat hjärnärende är jag inte heller helt & hållet konsekvent. Det stör mig också. Fastän jag visste vad jag gav mig in på. Men det tar vi ett annat forum, visst?

Nu ska jag måla naglarna i en läckert röd-brun-nyans och agera köna till tusen.

Ha en fortsatt skön afton mina Vänner!
/U

Djurbutik

Nå, vad passar bättre än PET shop Boys nu när jag skall (höhö) vara hundvakt på onsdag?!!?



Fantastiskt stycke låt hörrni, inte sant?
/U

Foton från faderskapet

Pappa har en riktigt snygg och bra funktionell kamera som han tycker om att nyttja.
Idag fick jag mig tillhanda ca 390 stycken av kameraresultatet.

Jag bjuder på vår- och sommarbilder på mig och min Mor:
 





___________________________________________________________________________________

Jag bjuder på den lyckade fest- och karaokekväll vi hade i familjehemmet i Bollebygd i somras:








__________________________________________________________________________________________

Jag bjuder på lite random härliga bilder. Nära & Kära:


Lillebror Erik.


Vackra lillasyster Mia.


Bandit-Lina på Polisens Dag.


Storebror Jonathan.


Mia & Jag
_______________________________________________________________________________________

Nu tror jag att jag är färdigbloggad för denna afton. Jag ska nu luta mig tillbaka och kika på de två senaste avsnitten av Heroes - säsong 3. Det har jag sett framemot hela veckan.
Den här söndagen har varit helt jävla fab. Många söndagar agerar så nuförtiden, det tackar jag för!

/Eder Augusta Ulrika Margaretha


När vi ändå är inne på Dintub..

I give you...DUELING BANJOS!



Haha....killen med banjon är ett riktigt jävla missfoster..så roligt! But dammit he can play.

/Ulrika

Mmm..

Mmmm... Någon mer än jag som är förtjust i denna ljuva melodi samt text?



Jag säger bara en sak: Känsla.
/Ulrika
(För övrigt blev min bandspaghetti med spenat, ädelostsås och broccoli helt jävla fantastisk!)

Inte så sugen

Min söndag har hittills varit förnämlig. Då Lina sms:ade just då jag vaknade med en undran om vad min dag gick ut på, svarade jag bestämt att hon skulle dela min dag. Sagt och gjort. Efter lite seghet med frukost i min soffa framför Idol (som jag för övrigt inte tittat på överhuvudtaget den här säsongen..) gick jag bort till Majorna för att gå ut & promenera med min kompis. Hon kom dock med den smarta idén att åka ut till Johanna som agerar hundvakt vid havet i ett F A N T A S T I S K T hus, och promenera där. Fint att ha vänner med bil. Nåväl, Johanna blev nog glad att att få oväntat besök, och vi tog en fin runda vid havet. Det knasiga med hela historien är att jag halvt erbjöd mig, halvt blev övertalad att vara hundvakt på onsdag kväll. Till en 1-årig schäfervalp!!!!!!!!!!!!!!!! Har jag tagit mig vatten över huvudet? Fortsättning följer...

Jag tycker om Lina. Jag tycker om Johanna. Jag tycker om livet...


Nu, go' vänner, ska jag laga mat á la Moderskapet!
Wish me luck.
/U

Akut!

Ja, jag knäppte allt ett par foton under torsdagsnatten. Här följer ett urval:

                     

Så såg det ut gott folk!

Imorse var jag uppe tidigt. Trots att jag somnade sent inatt. Bollebygd var roligt. Fick spö i både golf, bowling och bowing på wieeeeee. Illa! Underbart besök dock!

Nu följer snart ett besök på Björn Bar, 2 min från min lägenhet, längre ner på Viktoriagatan. Jakob, brushan, fyllde 27 igår och det ska vi fira med middag!!!

Må så gott, så kanske vi pratas vid lite senare (på ett sådant här skönt monolog-aktivt vis)!
/Ulrika

Sepia

Då var det fredag igen då! Visst är det underligt hur tiden kan gå så himla fort ibland, och andra stunder mycket sakta?

Jag är bra pigg idag för att igår kväll ha druckit en hel del alkoholbaserade drycker av diverse spännande slag och sovit blott ett par timmar. En liten slarvnatt i veckan bör man väl få ha?
Jag fick bland annat i mig en drink med hälsning från Nicaragua som blott smakade s p r i t. Vidrig. Jag bjöd alla jag kände på den för att den skulle ta slut. Men tack ändå, Kim!
Himla vajjert att kunna gå från person till person hela kvällen och prata och skoja. Roligt med en massa bekanta/kända ansikten. Ett forum jag trivs i! Passar på att skicka iväg en liten hälsning till Callvalley, trevligt att du ibland finner nöje i att visitera denna bloggmiljö. GlockyDave snodde mig till dansgolvet en stund, bra där, handlingskraftig karl, och buggen gick lös. Jag hade det riktigt Bra och vid nattningen hade jag till min stora glädje förvärvat över 20 000 steg!

Ikväll bär det av till föräldrahemmet i Bollebygd, det skall ätas mat och ses på Star wars VI, en av de bästa filmerna som någonsin tillverkats, enlig min ringa mening.

/U


Ps. Folk tror att jag har varit utomlands. Då bör man väl nöja sig med solandet, då målet är besegrat?:)

Disturbia

Gillar den!



Godnatt!
/U

Rödlätt

Idag var sista dagen på min utbildning i nya arbetstidsavtalet. Det var en trevlig två-dagarsutbildning i Sjöpolisens lokaler vid Tånguddens hamn. Mycket fint, och dessutom bra väder att traska hem i efter dagens slut.
Jag pratade med farsgubben min påväg hem. Jag kom på det att jag ringer morsan ofta, men nästan aldrig far min. Så, jag ringde upp honom, och tjötade en stund. Han är rar, min far (jaa, visst rimmade jag medvetet, det är lite det jag är bra på!;))!

Igår solade jag. Jag var illröd i ansiktet när jag vaknade. Nu har det lagt sig något, men jag är varm om kinderna. Jag missbedömde uppenbarligen solariets effekt. Så kan det gå. Nu ska jag undvika att sola en tid, så inte min kära mor går i taket. För det vill jag ju inte!

IMORGON ÄR DET CLUB AKUUUUT!!ETTett11!!ett!
Åhåå, en annan nyhet. Nästan dagens.. eller, årets för den delen! Mackan har gått & skaffat Ansiktsbok!
En annan grej. När äckligt skabbiga äldre karlar tittar på en när man går förbi är en sak man har vant sig vid genom åren(eller inte ens tänker på, Mamma!), men att se skuggbilden av att de vänder sig om för att titta på stjärten när man har gått förbi, det är en HEEELT annan sak. Hah, skuggan avslöjar er, Mansgrisar (Självklart gäler det bara de skabbiga karlarna. De andra har jag inga större problem med.. heh.!)

Tills vidare... love ya!
/U

Färgglad.

Ps. annars är jag lycklig

Ps. Annars är jag lycklig. Jag vaknade imorse kl. 05.50 av en mardröm. Johan, fina lillebror var med i den, och jag lyckades rädda honom i sista sekunden. Men jag vaknade svettig och funderade på att gå upp. Signade i alla fall ner i sängen igen för 20 minuters fortsatt vila, då latheten tog över. Dock ringde telefonen innan jag hann slumra till. Det var Karln som var påväg upp i trappuppgången och ville komma in och pussas lite. Så jag ramlade ur sängen, nyvaken och rufsig, och fick besök av en uniformerad karl som fastnade på min läppar i lite drygt fem minuter, innan han var tvungen att dra sig vidare ut i gryningen då verksamhet kallade (frukost på station). Jag var klarvaken 06.05!

Vaddå bedårande?
/U

Cancermiffo

... Som av en händelse trillade jag in på en blogg med samma tema som den föregående jag tipsade om. Jag har gråtit en skvätt och det var skönt. Mamman till tjejen med cancerbloggen jag hittade för någon timma sedan, har också en blogg, där hon skrivit bland andra det här inlägget.
Det går inte att vara oberörd, och jag blir så jävla lycklig över att Johan klarade sin enorma kamp mot cancern. FAN VAD BRA HAN ÄR OCH HELVETE VAD JAG ÄLSKAR HONOM MYCKET!

Jag kanske skall starta en cancerblogg istället. Där jag beskriver Johans fight, dess påverkan på familjen och allt runt omkring. Eller inte. Ni kommer bara gråta en massa då!

Puss på er!
/U
(Jag ska nog gå & sola nu. Lite hudcancer beställt? Varför skall jag vara utan liksom.)

Ida & Tony

Min Fina Kamrat Ida & hennes karl Tony går igenom helvetet just nu.. Jag var precis inne på Idas blogg, där hon skriver om Tonys njurcancer och allt runtomkring. De kämpar som in-i-helvete!
Min kroppsliga reaktion när jag satt och läste blev akut jävla illamående. Helt cp. Jag kräktes för att mina egna minnen från min bror Johans sjukdomstid kom upp medans jag läste Ida och Tonys historia. Tänk, vad kroppen hittar på ibland.

Ni finner hennes blogg här.

Kärlek.
/U

B-day!

Så var lördagen passé och söndagen har anlänt i dess ställe. Jag ska bara plugga.. se en film ... och kanske, kanske gå ut i det vackra vädret en sväng.
Men först, bildkavalkad!
_________________________________________________________________________________________
Dagen:

               
___________________________________________________________________________________________

Kvällen:

                 
____________________________________________________________________________________________

Så ja. Visst ser det trevligt ut?
Mina bröder är snygga i skjortor.

Ha en fin söndag tills vi hörs igen.
/U

Tjusig musik

I give you...Blondie!




/U

Morfar!

Norrland. Oh, sweet Norrland. Här följer en bild på morfar. Han har slaktat en älg. Åh, vad duktig han är, min morfar!
(Vem kidset är bredvid vill jag bra gärna veta! Försöka sno min morfar sådär, morr...)



OK. Nu har vi ätit tårta hos Jonathan. Jag ska byta om och sticka dit igen, fast den här gången med mina vänner.
Må nu så väl, alla rara.
Åh... jag suktar efter älgkött..mmm....

/U

Lördag!

Nu ska jag spatsera iväg till Olskroken där min Kära bror har hans lya. Vi ska fira honom lite familjevis, så jag möter upp resten av den Selandriska klanen där. Mysigt!
Ikväll ska vi sedan till honom igen - men då i lite festligare anda. Också mycket trevligt!

Såå...ha en skön lördag. I know I will.

/Ulrika

Great DJ!

För de är ICKE dåliga!



Ha nu en fin fredag, fina Du!
/Ulrika

Mysklänning

Jomenvisst serrni. Jag jobbar stenhårt på att göra veckodagarna lika speciella som helgdagarna. Så man skall slippa bli besviken när man upptäcker att det på ett studs blivit söndagkväll när man trodde det var lördagmorgon (eller så..).
Det var därför jag såg Arn igår! Ja, den som går på bio alltså, och vet Ni vad? Jag tyckte om den lika mycket som 1:an! Den är väldigt vacker..och vem kan motstå sådan ståtlig skönhet?

Ikväll är det hemmakväll framför Tv/film med godis och läsk. Tjejerna + Ica kommer hit och hänger. Jag giller't. Därför har mysklänningen åkt på, och nu bloggar jag på begäran. Min numer (efter att ha tappat en läsare i dagarna..) mest hängivna läsare tyckte att jag skulle skriva. Allt för dig Kära Bernie!

Imorgon ska vi till bror Jonathan för att fira herrns födelsedag! Grattis i förskott liksoooooom!

Jo, förresten. Stripez nummer 4 finns ute i Borås NU. På ett torg nära dig. Eller så.
Okeeeeej. 

/U 

Mat-Tina

Hej Kära Mat-Tina!

Jag har en fråga till dig: När jag vill "lyxa till det" lite med maten, går jag och köper mig en kebabtallrik. Är jag normal?
Tacksam för svar! /Undrande Tjej

Hej "Undrande"!

Visst är du normal (liksom alla andra..). Ibland får man ett obeskrivligt sug efter fett, socker och salt. Detta beror på hormonbalansen i kroppen och är ingenting som går att påverka. Som kvinna har Du en ursäkt - det har inte männen!
Hoppas du är nöjd med mitt svar, och kan avnjuta din kebabtallrik i lugn och ro tillsammans med ett glas mjölk.
För mjölk ger starka barn!
__________________________________________________________________________________

En pizzabagare (läs: kebabbagare) raggade på mig nyss. När jag frågade Pizzabagaren om en påse, och han fick motfrågan "liten.. eller stor?" att låta porrig - bör man snabbt springa hem och gömma sig under täcket då?

För övrigt kom jag precis hem. Jag har arbetat i 10,5 h idag. Jag är seg som en kola i huvudet. Härdsmälta, skulle man nog kunna kalla det. Så ikväll blir det nada plugg, jag skall istället se Sex & the City-filmen.. IGEN!


/Kram från AUUUM

WIEEE!

WIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!



=)
/U

_________________________________________________________________________________________

Ida. Jag tänker på Dig, och jag tänker på Tony. Jag tänker dock allra mest på dig, då jag har erfarenhet av din situation, och kan förstå hur du har det.
Jag håller mina tummar för att allt kommer bli bra tillslut. Massvis med värmande kramar till dig, Kära Du!


Beslutfattande

Idag tog jag ett jobbigt beslut. Jag har gråtit, hulkat och fått stöd av lillasyster i vanlig ordning. Men jag hoppas, jag hoppas så innerligt, att jag gjort rätt. Annars kommer resten av mitt liv bli svårt. Så sjukt svårt.
Nej, jag är ingen dramaqueen.


/Kreatur

Naturligt

Vaddå vacker höstdag?




 

/U


Ett gudomligt veckoslut

Alltså. Min helg var underbar. På riktigt. Jag var inte ute och härjade något, förutom i svampskogen vid en vacker sjö i höstsolen igår. Jag har inte varit social med främmande människor, förutom de vi mötte på stigarna i skogen igår. Jag brydde mig inte om mitt utseende igår, förutom att mina skor skulle vara fotvänliga och tröjan jag hade på mig varm. Jag behövde inte småsnacka med mitt skogssällskap, då vi båda var uppe i våra egna tankar och funderingar och inte behövde konversera just då.
Jag gillade min söndag skarpt.
Jag var också oerhört förtjust i min lördag. Den spenderades till viss del i Kallebäck, med människor jag älskar. Vi var åtta pers i mitt entourage, och då solen sken och alla var glada, blev det en fantastiskt fin upplevelse. Killarna på beachvolley-planen var nöjda med att ha värvat en ny medlem i mig, en lång tjej behövdes! Under aftonen fick jag studerat (jag är ikapp!), druckit ett glas rött, ätit underbar grillad mat och en smaskig äppelkaka till efterätt. Samt bedrivit verksamhet av sexuell art.
Min fredag var också fin. Jag somnade i soffan till Pulp Fiction. Det är olustigt hur jag blir mer och mer lik min mor i det avseendet! =P När jag var yngre sade jag att jag ALDRIG skulle somna i soffan framför en film, film var heligt! Men idag låter det inte likadant... på fredagar är man alltid konstaterat trött.


Nu har det blivit måndag. Helgen är passé, men en ny spännande vecka har tagit vid.
Vad som ligger planerat på agendan är inte så mycket hittills. På lördag fyller min kära bror 25, vi ska dit på lite firande. Som han skrev på inbjudan "Jag fyller 25, välkomna till mig - Ni är mina presenter!". Gulligt!
Jag ska studera min roliga psykologi om kvällarna, promenera mycket (stegräknartvälingen pågår ju!) och kanske se Arn i veckan!

Hoppas Ni mår bra, kära läsare.
/Ulrika

Isolering

En sådan där vacker helg. Spenderad med mina käraste.

Nu vill jag isolera mig. För jag är Dum. Ibland.


/U

Heil mig.

OK. Nu fungerar det inte att lägga upp bilder på bloggen. Detta, som skulle bli ett sådant härligt nyanserat inlägg med bilder på mig i varierande kvalité, blev istället ett kort, torftligt inlägg.

Men, puss ändå! Nu firar vi snart helg!
/Ulrika

Haha, Al-Fadji!

Jag sitter & har lite långtråkigt på min arbetsplats. Vill mest att arbetsdagen ska vara slut så jag får gå ner och träna och sola. Vad passar då bättre än att upptäcka en jävligt lustig blogg? Hehe, läs det här inlägget!

Annars mår'u? Jag hade en galet effektiv dag igår. Jag blev klar med alla mina sysslor först kl. 22.15. Då förstår ni att jag hade fullt upp, och bara var TVUNGEN att se ett (eller blev det två..?) sex & the city-avsnitt innan jag kunde slappna av och sova? Just det!

FREDAGIDAGJUEEEEDETÄRJUMEGASUPERANGENÄMT&TREVLIGTWIEEEEEE!

/U

Gladeligen

Den är ju ganska så djävla mysig den här låten. Just det!



Igår var jag hemma hos la familia i Bygda. De blev glada av att bli överraskade av min närvaro. Jag mös.

Idag var det gympa på polishuset. Jag kommer ha träningsvärk i mina ben imorgon - trots ganska vältränade sådana.

Nu har jag tvättkväll. Ska tvätta, diska, byta sängkläder, dammsuga och plugga psykologi.

På lördag är det Polisens Dag i Kallebäck. Mamma, pappa, bror och hans kompis kommer. ROLIGT!

Nu ska jag gå och handla. Jag har dessutom ett paket att hämta ut. Vilken trevlig torsdagstreat!

Ok. Hejdå Bloggen.
/U

Mitt forum!

Ja det ska ni förstå - det här är det forum där jag är som allra mest egocentrisk. Jag gillar att jag har mitt alldeles egna (ja, delad med söta Sandris, givetvis) organ för självbejakande, raljerande kommentarer och påståenden. Hah!

Jag har idag gått hela 14603 steg. Det är mycket. Om jag och mina lagkamrater fortsätter i samma takt, kommer vi ha vinsten som i en liten charmig, guldspräcklig ask när tre veckor har gått och vår förvaltningsgemensamma stegräknartävling är avslutad! Hah!!

Nu ska jag slänga mig i slafen, bädda ner mig, och läsa personlighetspsykologi i maffig takt. I höst skall jag vara lika studiemotiverad som min vän Johanna. Så det snopp! Hah!

/Ulrika

Faderskap!

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!

Min fina, rara, goda kollega och kamrat Vapen-Henrik, a.k.a. Bernie, SKA GÅ OCH BLI PAPPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(Och i lördags fyllde han 31 - GRATTIS i efterskott!)

GRATTIIIIIIS! JAG ÄR SÅ GLAD!!!
(Haha, är det en normal reaktion? Att jag nästan blir så glad att jag gråter..?)

/U

En trivsam afton!

Ja, som rubriken avslöjar fick jag äran att vandra igenom lördagskvällen på ett angenämt vis. Det var en ordentligt trevlig förfest hemma hos Lina & Johanna. Vi begav oss mot Bliss i natten, hängde där ett tag, men sprang sedan en sväng till Excet. Jag blev inte sen, utan tog mitt pick & pack och drog mig tillbaka. Fint, det också!

Bildkavalkad? Ja, såklart!

       



       


Excet. Ni känner igen de vanligt förekommande aktörerna Lina & Johanna.
Herrarna är Hans och Karl, Johannas trevliga bröder!

NU ska söndagen insupas, in all its glory!
/Ulrika

Ready to go!

NU ska jag dricka viiin!
Och förresten, Ni kommer ihåg min Borås-vän Gustaf, som sade så gulliga saker häromsistens? Vi var på elevutbyte i Tyskland tillsammans i gymnasiet, och nu kommer "Gustafs tysk" på besök i veckan. Gustaf ringde mig nyss och berättade detta. Det roliga är att de kommer till Göteborg en dag, för att träffa mig! Tjoho!

Viiin!
/Kreaturet
Ps. Jag har ett linne med öppen rygg på mig. Det betyder ingen BH. Vilket betyder klisterlappar över bröstvårtorna. Silvriga stjärnor för att vara exakt, pust så modernt!



 

Saturday night, dance, I like the way you move..

...pretty baby! När jag vaknade till liv denna morgon, öste regnet ner i en miljon droppar per centimeter, och bestämde mig för att trilla tillbaka i sängen och njuta av särdeles bekväm lördagförmiddag. Det gjorde jag rätt i, för vid 13-tiden, när filmen var slut och frukosten sedan länge var uppäten, hade regnet upphört och jag kunde gå ut och njuta av den fuktiga luften!
Jag var på jobbet och tränade en stund, och nu har jag ätit en hallonsmoothie, och ska strax göra mig iordning för ett besök i grytet hos Johanna & Lina på Slottskogsgatan. Alltid ett rent nöje, och det är så himla angenämt att klä ut(upp) sig lite;)

Igår kväll fick jag äran att njuta av Mansdjurets sällskap i min säng. Ja, vi kikade alltså på en film på min dator. En okej film, ett sällskap som liksom alltid var mer än okej, och sammantaget en härlig afton! Dessförinnan hade jag också hunnit njuta av min bror Jonathans sällskap, då han befann sig hos grannen bredvid som jag traskade in hos en stund. Ack så trevligt!

/U

Normalt?

Är det normalt att, när man skickar filer till sig själv via mail, bifoga små söta meddelanden ? Som nu när jag kom hem och möttes av ett glatt "PUSS, Älskade Ulrika ", som jag hade skickat till mig själv tidigare idag, blev MEGANÖJD.

Jag gillar det.
/U

Supergreen!

Här sitter jag på min fylliga stjärt på min, efter en dags sittastillande, hyfsat obekväma kontorstol. Jag ska snart bejaka fredagen och lämna min arbetsplats, liksom de flesta av mina kamrater redan funnit tillfälle att göra.
Det kan hända att jag förbereder mig för att fylla ut min stjärt ytterligare, då jag kanske tar ett stopp i Nordstans bästa butik - Hemköp, för att inhandla naturgodis i vulgära mängder! Jag måste variera mitt födointag, då jag börjar få slut på frysta bär som jag lagar smoooothies av. Jag skulle dessutom kunna köpa mer bär, men det är ett lyxproblem jag inte ämnar lägga tid på i detta nu.
För övrigt kan jag roat meddela att det verkar som att allas vår härliga, fina Ulrika funnit vägen tillbaka till skrivandet. Hon kom på den fina idén att hitta "Älgen inom sig" (eller om det kanske var Älgen Jockhild som kom med den briljanta idén via kommentarsfunktionen, men det låter hon vara osagt...!).

Så. Vänner. Bekanta. Fina läsare. Älgen Ullhilld må vara tillbaka.
/U
Ps. Det där lät sjukt krystat va!?;P

En fångande rubrik!

Gympaaaaa! Herregudars vad roligt det var med gympa på jobbet idag! Jag är nästan euforisk! Det lite lustiga är att jag, när det ska göras jobbiga rörelser till musik, ofta istället bryter ut i dans. Dessutom tjoar jag, i vanlig ordning. Jag är nog egentligen ganska pinsam, men så länge jag är euforisk så har iaf jag ingenting emot det.
Efter arbetet och gympan, mötte jag upp Kära Lina på stadens gator (och torg..). Vi kikade på en liten inflyttningspresent till Jenny, som vi ska dinera hos imorgon kväll kl.19.00. Vi fann dock ingen, utan tog vårat pick och pack och sjönk ihop på var sin stol på McDonken med varsin hamburgare. Det Du!
Jag var glad & snygg igår! Och jag var glad & snygg idag!
                       

...Nu skall jag dessutom försöka vara lite smart. Helllloooooooo studies!
/U
Ps. Idag blev det visst höst...

Iwannahavethelongestname.blogg.se

Jag har tänkt en del på min gamla blogg det senaste. Återvänt till sidan och kikat, läst & begrundat. Detta har ni säkert märkt, då jag har refererat till den gamla adressen några gånger den sista tiden.
Det jobbiga är, att när jag sitter och läser i den gamla bloggen så får jag så fina välbehagskänslor. Jag skriver bra, verkar glad, levande och lycklig nästan jämt. Det är inte alls samma sak med mina inlägg på den här bloggen. Därför har mina funderingar sträckt sig så långt att jag grunnat på att köra igång min gamla blogg igen, för att fortsätta på det härliga spåret. Charmen kommer med bloggen, liksom. Men så slog det mig. Det är fan inte bloggen det hänger på, det är mig och min oförmåga att fånga dig som läsare!

Frågan är vad jag ska göra åt det. Är jag inte "sådan" som jag var längre? Hur är jag nu då? Tråkig, uppenbarligen. Fantasilös, definitivt! Jag trivs inte med att vara en dålig bloggare - att vara en dålig pennfäktare! Jag vill leka med uttryck, hitta nya roliga ord, skoja till det litterärt, ha en schysst, rosa fluffig framtoning blandad med en vass, cynisk penna - jag vill hitta tillbaka till skribenten inom mig. För just nu är jag så dålig att jag känner för att fotografera hela dagarna och blott lägga upp bilder på min blogg, istället för att med taffliga försök, berätta om mina dagliga äventyr & upplevelser.

Kanske det kallas skrivkramp?
/Ulrika

Kiruna!

Igår natt då sömnen vägrade infinna sig för ge mig härliga timmar av subtila drömscener, så kom jag att tänka på en sak: Tänk om jag hade hamnat i Kiruna inför gymnasiestarten?
När jag var högstadieflicka var jag (liksom nu) seriöst fascinerad och tokintresserad av rymden, dess storhet och oändlighet. På ett genuint sätt. Detta medförde en ansökan till Rymdgymnasiet i Kiruna, då jag redan hade valt mitt yrke: astronaut. När jag kom in, någon vecka innan höstens termin skulle sätta gång, tackade jag dock nej, och började gymnasiet i (Äckliga) Borås istället. Det enda som höll mig från Rymdgymnasiet var...Kiruna! Kanske inte för att det ligger långt borta, utan mer för att det är mörkt och kallt. Igår när jag låg och filosoferade, så undrade jag hur mitt liv skulle sett ut idag, om jag gick 3 år på en skola långt, långt borta i norr. Det är väldigt roligt, och ganska stimulerande, att fundera på de olika vägar man gör i livet, varthän det för en och vad konsekvenserna av det blir. Yttermera ska man ha i åtanke att man inte alltid gör ett aktivit val. Saker inträffar som man inte kan göra det minsta åt. Då kan det vara konsekvenserna, inte själva händelsen, som blir självvalda.

Än idag finns en önskan begravd i min själ, att en gång i mitt arma liv få fara ut i universum för att insupa storheten.

/U

A leap of faith

För ett år sedan, på dagen, skrev jag nedanstående inlägg.
________________________________________________________________________________________
Lil' star

- Kelis ft. Cee-Loo. Fruktansvärt bra låt från plattan "Kelis was here". Som är en mycket bra platta.

There is nothing special about me
I am just a little star
If it seems like I'm shining it's probably
a reflection of something
you already are
Oh I may not be the brightest
Nor am I the last one you see
But as long as you notice
That's just
fine with me
Everything just fine with me

Så kan det kännas minsann.

Nu ska strax Kajsa hoppa höjd! Hejja henne. Försöker planera min söndag. Finns en massa timmar att ta vara på. Kanske en sväng till stan sen? Lite småshopping skulle inte sitta mest fel i världen.  Dessutom vore det trevligt att finna något bra ställe i Göteborg med ett fett utbud av gott naturgodis. Så jakt efter det också kanske. Ska jag gå till och med? Har inte varit bra med träning & motion den här veckan...

Stor kram.
____________________________________________________________________________________________

Tänk att samma man finns i mina tankar än idag. Lustigt, om än en aning otäckt.

Sweet dreams
/AUM

Where the wild roses grow

Ni har hört den förut. Ni har sett videon. Visst insuper ni också skönheten?



/U

Att solariesola

-HA! Idag har min ekonomiska sida framkommit (eller..jag har snarare konstaterat att det finns en liten sådan inom mig..). Jag solade på jobbet, istället för på solariet som ligger 2 min från min bostad Till 1/3 av priset för samma grej för  bövelen! Grymt fint, varför har jag inte tänkt på det förut? Det var inte dumt alls!

-Denna dag har jag också skickat ut ett massgw (massmail) till min vänner & bekanta i myndigheten! Det gällde Club Akut den 25:e, jag önskar nämligen enorm uppslutning för fina festligheter. Det roliga var, att när jag hade skickat det, såg jag att det mottogs av HUNDRA MAN! Galet, förstår ni, jag skickade till 100 personer!
Jag kände att det var dags att någon i myndigheten tar ansvar och samordnar fritidsfestligheter, haha...

-Jag har precis avnjutit en fantastisk nyttig och god mango-smoothie. Wow!

- Jag lunchade med Mansdjuret denna fin dag, givetvis blev det vår smakrika mexikanska favorit: Enchiladas!

-Sist, men absolut störst: Varför i helvete röker människor? Det är vidrigt, EWWW!
Ha en läcker afton Alle Menchen!
/U


Att att att att!

Det bidde visst ingen kriminologi för min del i höst. Då jag för någon vecka sedan upptäckte, till mitt stora förtret, att det ingick x antal träffar vid campus i SKÖVDE (det skyltade de fanimej inte med direkt..), så tackade jag nä och sökte istället ännu en kurs inriktad på psykologi!
Så, i skrivande stund har jag precis uppdaterat min profil och inväntar min bok som skall dyka upp inom några dagar(hoppas jag!), och sedan är jag i lässvängen igen! Roligt!

Jag skall nu skriva på nästa Stripez-tema. Önska mig lycka té (det blev en sådan här produktiv afton...tvätt, dammsugning samt skrivande. Fina stunder!)!

Pössen!
/Kreaturet

RSS 2.0