Ny weblog!

Jag avancerar!



www.kreaturet.se







Gårdagens kalas i några bilder

Då mina kompisar töntar sig och inte vill vara med på bloggen, kan jag inte bjuda på särskilt många roliga sådana. Nä, det blir blott ett par stycken modiga själar som jag fläker ut;)
Vi antog Lounge, för den som är intresserad.

        


Nu ska jag sparka upp Jonas till den stora, fina frukosten jag lagat, och sen bär det av till Fristad Kyrka.

Kramar,
U

Fika på stan

Hej vänner,

hoppas ni mår gott denna fina lördag. Själv låg jag i sängen fram till kl.14, då Jonas väckarklocka ringde och det var dags för honom att dra till jobbet, trots att han kom i säng samma morgon kl.9 efter nattens jobb. Jag gick direkt ut på stan, då jag kände mig manad att ta del av det vackra vädret och den härliga luften innan det blev mörkt. Jag strosade på Avenyn, ringde Johan som skulle gå och fika med ett gäng kända ansikten, så jag hängde på. Vi satt en bra stund på Fröken Olsson och tjötade, fint! Ikväll ska vi ses igen, då vi ska hem och vara lite festliga hos Johan. Jag borde med andra ord snart bli lite pigg och fräscha till mig. Detta mission ska jag snart ta tag i.

Imorgon ska jag besöka Saras sten i Fristad. Jonas och mamma följer också med.
Sedan blir det söndagsmiddag hemma i Bollebygd.

/Ulrika

Idol!

Jag, Ica & Johanna sitter & har kikat på Idol denna fredagkväll. Trots enormt chips-dip-godis-intag är vi allihopa skitsnygga, vilket givetvis gör att vi kommer visa oss ute i vimlet. Gott med fredagar, mycket gott.

Ha nu en riktigt skön kväll, så hörs vi imorgon!
/Ulrika


mememe

I I I I I I. Aj.

   


Friday night!

Hi there!
How are you? I'm very good, it's friday for crying out loud!

Johanna Bedårande kommer hit en sväng, jag har dukat upp med vin, chips & naturgodis. I'm such a fatty. Kanske blir det en sväng till Excet, kanske nöjer vi oss med att vara hemma. Kvällen är än så länge mycket ung (liksom jag, hö.).

Vet ni? Jag fyller snart år. Jag Älskar att fylla år, det är något av det roligaste på hela året. Jag Älskar uppmärksamheten, att bjuda på tårta, ha kalas för mina vänner o.s.v. Jag gillar allt med att fylla år. Trots att jag blir ett år äldre varje år, kommer jag aldrig hinna ifatt mina vänner & bekanta. Men det gör inget. Det är nästan lite retfullt, ja, för andra alltså.

Jag är vrålsminkad just nu. Känns gött! Vill ösa på mer, men kommer då att se ut som Jokern. O-väl!

Nu ska jag surfa vidare på inteeeernätet. Everyhopa.
Pussas
/U

Nerdie

Hur ball kände inte jag mig när jag traskade in i Brillman-butiken på Vasagatan och direkt fann dessa galet fräscha retro-bågar. När jag frågade efter pris så kändes det fint, 500 spänn för bågarna. MEN, mina glas kostar ungefär en miljon, så sammantaget skulle kalaset gå på ca 2 papp. Inte aktuellt med andra ord!



Men, idag har jag annars befunnit mig på min fina arbetsplats, och har mått bra mest hela dagen. Mina kollegor hade saknat mig, och min gw-box likaså. Fint, livet blev fint igen. Dessutom blir ju itne saken sämre av att det verkligen känns som måndag för mig idag. MEN DET ÄR TORSDAG, HURRA!!
Nu ska jag & Jonas ta oss några smaskiga smörgåsar för att mätta våra magar, för att sedan se en film, eller däcka i soffan! Skön plan va?!

Seeee yaa peoples!
/U


Love lockdown

Mannen är ju ett musikaliskt geni. Djävlar vilken låt. För mig - den bästa detta år, utan tvekan!
Love Lockdown!



/Ulrika

No time

We got no time.



Urbra låt, som gick varm i min mp3 för ett år sedan.

/U

Javisst!

Varför inte liksom?

Analys:

Januari  3

1 = 1 3 = 3

1987

1 + 9 + 8 + 7 = 25 = 2 + 5 = 7

Slutresultat

1 + 3 + 7 = 11 = 1 + 1 = 2


Livsväg 2, den ultimata samarbetspartnern:
De som har livstalet 2 är lätta att ha att göra med och är bra på att inspirera andra och ge goda råd. Tvåor gillar att jobba i grupp och är till sin fördel på det sättet. De är mycket diplomatiska, kanske för diplomatiska ibland och därför kan de ha svårt att fatta egna beslut.

Som tvåa är du en mycket hänsynsfull vän, ibland till den grad att du nästan glömmer att tillgodose dina egna behov. Blyghet är något som många med livstalet 2 delar men det döljs ofta genom att partnern istället är en viljestark och utåtriktad person. Men samtidigt som du kan vara lite blyg så är du artig och värderar även den egenskapen hos andra människor. Det är troligt att du samlar på någonting och därför ser ett nöje i att gå på marknader. Musik är antagligen något du är intresserad av, tvåor är ofta mycket musikaliska och har en osviklig rytmkänsla.
Det som kan vara negativt är att du är känslig och lättsårad och att du överreagerar när du känner dig missförstådd. Försök att vara mer rak i möten med andra människor.



Oj, vad jag tycker att det är roligt.
Ja, att konversera med mina bröder om natten...
Men nu ska jag sova.

(Ps. Jag vet en av anledningarna till varför min nuvarandra blogg inte är lika skarp som den förra. Jag var mer EGO i mina dåvarande texter, på ett finurligt sätt. Typ, "Jag är bäst, bla bla bla..". Det finns fler anledningar som jag skall förtälja efter en mer renodlad, pigg analys.)

Natti!/U

Lägenhetsbestyr

Det gör ont i mitt hjärta varje gång jag reggar mig på en lägenhet med kokvrå/pentry på Boplats.se. Det är det jag saknar allra mest just nu. Jag har alltid älskat att baka, men då jag nu tar chansen att ibland laga mat till de jag älskar, känns det så jäkla roligt med matlagning! Men mitt nuvaranda tillstånd gynnas inte direkt av min lilla kokvrå, och det gör mig uppriktigt ledsen. Att jag sedan skulle bli världens lyckligaste kvinna om ett badkar inkluderas i min nästa lägenhet, är en parentes (helst inga tvättstugemarodörer heller..MORR!).
Att kunna brista ut i spontanbakning!
Att ha plats att ställa av sig grytor och dylikt, att kunna ha tre-fyra saker på spisen samtidigt!
Jag saknar dessutom ett ordentligt, stort kylskåp!

A girl's gotta live somewhere, right?!
/Ulrika

Ni kommer ihåg..?

.. min före detta bloggkollega Sandra? Hon har gått och gjort sig en blogg med en mycket fräsch design, och bestämt sig för att pröva sina vingar allena. Kika vettja!
När ni ändå är igång, kan ni kika på min gamla blogg, i det gamla arkivet på vänsterspalten. Börja från start, maj 2007. Där finns underhållande läsning, det var då jag fann det allra roligast att blogga. Jag har verkligen försökt få till samma positiva, vitsiga entusiasm som där..men misslyckas varje gång. Något saknas. Hmm.

Jag kommer antagligen bli hemma imorgon också. Ska gå upp i vanlig tid, men känner mig idag så oerhört orkeslös att jag nog inte kommer palla. Jag får köra lite lättare aktivitet(typ, dammsugning?) imorgon och känna efter. Jag tror det blir bra.

Har jag förresten nämnt att Stripez-redaktionen, i denna lågkonjuktur, bestämt sig för att lägga ner tidningsverksamheten? Beskedet tyckte jag inte var roligt. Jag har nämligen funnit nöje i att skriva för tidningen i fråga. Nu har jag inget speciellt att göra utöver min vardagliga arbetsverksamhet. Oj, har jag glömt berätta det?
Jo, psykologikursen avreggade jag mig ifrån efter första tentan (som gick bra) då jag tyckte, efter att ha studerat kursplanen samt boken närmare, att den var så jäkla lik vårterminens kurs. Jag fann att jag inte hade någon vidare nytta av den. Tyvärr.

Jag har heller inte ännu fått mitt HP-resultat. Det hade varit fint att få ett 2.0-besked i dagarna, så att jag kan bli en sådan där gullig psykolog ni vet. He he.

Jag borde vara lycklig. Missförstå mig rätt, jag är lycklig (ihop med människor). Men jag har funnit att jag i min ensamhet inte riktigt trivs(vilket är den viktigaste delen att trivas i, givetvis, vilket jag alltid tidigare har gjort). Då tankarna far & flyger fritt, då jag inte har några distraktionsmoment i min närhet. Jag tror att jag vet att jag saknar en plan. Nu ska jag finna den. På riktigt. Jag låter det ta sin tid, men finna den, det ska jag nu göra!

/Ulrika

My mouth can't speak

Sommar för-i-helvete. Det var en fin tid. Det var varmt. Skönt. Och fullt av maneter i havet!



Men hörrni, vi ser så sjukt mycket fram emot ölprovningen som vi ska ha hemma i Bollebygd den 29:e nov. Jag drar med mig både Jonas, Johanna, Lina och Jenny från Göteborg, alla mina rara helt enkelt. Här skickade precis pappa en bra länk. Läs, begrunda, och jag skriver ut den till er.
Här!

Nu ska jag sova. Jag hade också tänkt sluta nysa så jävla mycket. Även om det känns GÖTT när det är täppt.

Pöss!
/U

I brist på annat

Jag hostar illa. Men det gör inte så mycket. Jag kan ju vara hemma och krya på mig.

Jag & min lillebror (som inte är så jävla liten längre!) Johan. Fan vad jobbigt det var när småkillarna i familjen började växa om mig. Men-men, det är väl bara att bita ihop och leva med det, helt enkelt.


Löv jo Bror. Lööv alla mina Bröder för den delen.
/U




Tidning+choklad

Ok. Så. Det här med att ha pojkvän, det är en jäkligt bra sak. Det ringde precis på dörren, och en uniformerad herre gav mig, en snorig flicka, en kyss (eller flera), en tidning (som jag stod och kollade på idag men aldrig köpte..) och choklad( som jag suktat efter..). Mesig som jag är, tårades givetvis mina redan glansiga ögon.

Wow, det är fint att ha en pojkvän som behandlar en väl. Det är fint.
Hurra!

/U

Sjukdom

Jag har verkligen fått praktisera nässnytning de senaste dagarna. Min näsa skulle annars inte gå att andas igenom. Inte konstigt att jag gått och blivit sjuk, men det som gör mig hemskt bitter, är att innebandyn med IT-killarna blott liras en gång i veckan, på måndagar. Och som det ser ut nu, så kommer jag inte kunna närvara på min arbetsplats imorgon. Alls.

Jag besökte det notoriska grytet igår, Johannas boning. Tjejerna Jenny, Lina och Johanna var snygga & glada. Jag var mest seg & apatisk, men i vanlig ordning var det trevligt att ses. Vi är ju fyra flickor som egentligen ogillar flickor, men vi fann varandra av en slump och kärleken blev med ens sann. Fin historia, det där.
Nåväl. Tisdagen förväntas bli, som jag tidigare nämnt, en ganska jobbig dag. Då Jonas jobbar övertid den kvällen frågade jag om tjejerna hade lust att spendera den med mig. Vilket de ville. Så det blir kakor, och om jag får bestämma, té och lite tjöt om min fina, avlidna  vän.

Nåväl. Ska sätta på en film, och simma i mitt eget snor, ungefär.
Kram!
/U

Glad

Hostan är aktuell denna dag. Det var det jag INTE ville ha. Men den är ännu inte såpass påtaglig att hemgång är att tänka på. Nå, denna dag är jag glad inuti. Jag har lyssnat på härlig, up-tempo partymusik sedan jag kom hit 07.30 imorse, det stärker känslan av fredag.
Allt gott alltså, förutom att jag precis fick en liten känga över telefon från Polisområde Skaraborg. Men det är OK, för L-G sade att det kanske skulle bli så, och att jag inte skulle bry mig om det. Heh. Förutsägbara som fan är Ni!

Åker direkt till Stenungsund efter jobbet., blir där till imorgon kväll, då jag ska träffa flickorna i Majorna. Fint!

Nu ska jag använda mina högsta betyg i svenska för att skriva ett förnämligt dokument i myndighetens regi. Puss!
/U



Årsdagen närmar sig

För ett år sedan på tisdag, tog min kompis Sara sitt liv. Det känns lite jobbigt nu ska Ni veta. Jag är inget fan av klyschor, men jag kommer ihåg det som om det var igår. Hur jag & Kära Annisen var på väg till hissen för att ta bilen hem till mig i Majorna, då jag gått och blivit sjuk på arbetstid. När vi stod och väntade på hissen ringde min telefon. Det var söta Nettan som ringde,och jag blev så glad, för vi hade inte hört av varandra på ett tag. Så jag svarade glatt, och jag tyckte hon lät som vanligt i telefon. Tills hon frågade om jag hade hört. "Hört vadå?", frågade jag något nervöst. Så berättade hon att Sara var död, att hon tagit sitt liv kvällen innan. Det brast för mig direkt, jag bröt ihop på plats, och Anneli fick leda mig in i vilorummet, så att jag inte skulle väcka för mycket uppmärksamhet bland utbildningseleverna med mina stora tårar. Vid den här stunden hade även Nettan börjat gråta i telefonen, och under snyftningar berättade hon vad hon visste om händelsen. Nettan trodde dock att jag visste att Sara var död, då hon ca 20 min innan hon ringde hade läst ett meddelande jag skickat till Sara på Facebook, där jag förklarade för Sara hur otroligt förtjusande hon var. Detta hade jag givetvis gjort utan kännedom om hennes död, och i efterhand är jag ledsen att jag skrev det en dag försent. Att hon aldrig fick chansen att läsa det.
Nåväl. Jag grät, och grät, och grät. Kunde inte förstå det. Kunde inte sluta. Gick inte. Sara var alltid så glad! Jag tyckte att Sara var en genuin människa! Jag blev arg. Lägga sig på rälsen. Att frivilligt bli påkörd och krossad. Vacker flicka i tusen bitar. Inget vackert lik. Om det nu finns sådana.
På kvällen samlades vi i Marthas hus i Borås, drack té, grät, och åt lite mat. Enormt olustigt.
I skrivande stund gråter jag.
Begravningen var en historia i sig. Många människor tyckte om Sara. Många människor befann sig i kyrkan. Lite av en gymnasieåterträff. Hennes stora, vackra porträtt längst fram, leendes. Blommor. Ted Gärdestad. Och fler tårar. Hulkningar. Uppgivenhet. Vart har vi våra medmänniskor? Vad bär våra kamrater på för tankar? Vad driver en människa till ett fasansfullt självmord? Läskigt.
Tisdag blir en svår dag. Jag ämnar inte besöka hennes grav, det tar jag en annan dag.

Jag vill tacka dig Anneli, för att du fanns där då jag precis behövde dig. Och alla mina arbetskamrater för att de stod ut med mina ofrivilliga spontantårar. Alla andra som hjälpte till när det var svårt.

Tyvärr kan jag inte undvika att tänka - när anländer nästa katastrof? Vad blir det härnäst?
Tills dess ska jag iaf vara lycklig. Onödigt att vara olycklig mellan två katastrofer, kan jag tycka. Hoppas att det dröjer dock.
För jag känner mig fan som 100 år i själen ibland.
/Ulrika



When darkness comes
And pain is all around
"Like a bridge over troubled water"
I will lay me down

A Svensson!

Liiissna! Nu ska ni få höra. Något AAASBALLT har hänt. GUUUD alltså! Jo, typ, när jag gick på Vasagatan förut, a, då gick två killar förbi, typ, och han som gick närmast mig, a, han spanade in mig som faaaan fattarni. Vet ni vem det var? Jo, ANDERS SVENSSON HALLÅ FOTBOLLSGUD WOOOOW!!!
Hahaha... När jag såg att det var Herr Borås som besökte storstaden och spanade in mig från topp till tå, kände jag för att skratta honom upp i ansiktet. Eller, jag menar NER i ansiktet. Korta, o-snygga fanskap. Haha...
Jaja, hoppas han inte googlar sig själv och läser det här. I så fall är jag ledsen Anders. Du är så söööt-nöööt-pööt!
(Fan. Nu läste jag att han är född i Göteborg. Nederlag=()

Hm. Jag ska se på serier. Och fortsätta Älska min vänner.

Puss!
/U


Slitage

Jag arbetar och sliter, och har ont i halsen. Så kan det gå när man hånglar med en sjukling.

Ps. Jag har, nästan sjuklig, koll på min hjärna. Hurra!
/Ulrika

Små kommentarer

  • Säsong nummer tre av serien Dexter är fantastiskt bra. Mycket bättre än säsong två. Rekommenderas varmt.
  • Jag har så jävla ont i kroppen. Tänkte mest sammanfatta det hela för att sedan ha klagat färdigt för den här gången. Om jag skulle jämföra det med något, så skulle det fan vara..stelkramp? Inte för att jag lider av smärtsamma, krampliknande muskelsammandragningar, men stel som fan, DET är jag! Kan knappt gå ner för mina trappor. Eller upp för den delen. Därför övervägda jag länge om soffan skulle min plats för natten. Men tänkte å andra sidan att min komfortabla bädd kanske lättar smärtorna till morgondagen. Hmm.
  • "Snart är det helg igen!", var en snabb, glad reflektion från rara Lina när hon tittade förbi förut. Jag kan inte annat än att nicka instämmande - när tisdagen är avklarad, är helgen i häftigt antågande! Så det så!
  • Pratade med min Kära mor en bra stund tidigare ikväll. Har saknat hennes delgivning av tankar & bryderier. Och allt annat hon pratar om förstås.
  • Jag är ytterst intresserad av samkväm av erotisk art just nu. Men det får vänta till imorgon. Suck.
  • Ehh, jag är nog färdig för ikväll. Tack & hej. /UUUUUUUUUUUUUUUUUlrika.

Jag har det Bra!

Förstår Ni hur bra jag har det? Om ni inte gör det så är det okej, för sanning är att jag är väl medveten om att jag har det riktigt bra. Min underbara kompis Lina kom förbi med en överraskning när jag precis var hemkommen. Ett fång knivar fick jag av henne! TACK! Det har saknats mig(kanske inte mig lika mycket som det saknats mina gäster, men ändock) länge, och jag tänker aldrig på det när jag är ute på stadens torg! Tack Baby!

Ja. Träningsvärken är oerhört påtaglig denna dag. Jag tror att det aldrig varit så illa i mitt liv. Jag är en ung kvinna fångad i en gammal kropp. Men vilken workout!

Nu sitter jag och äter knäckebröd och riskaka med ostsmak. Jag stod emot den ENORMA frestelsen att köpa ostbågar(gud vad längesedan!!), för att jag visste att jag hade ostriskakor hemma..mm...

Ok. Slut på skitsnacket.
Tjarå!
/U

Min vän Johanna...

... är en riktig skatt.

Hon ser ut som en filmstjärna!


Älskade Du!

/U

Min Pappi

Far är rar. Om man skall tro ordramsan. Vilket jag gör, stenhårt! Han bevisar det dessutom, gång efter gång. Jag hade ett mycket givande samtal med min far idag. Man kan säga, att han sade precis vad jag ville höra från honom, precis vad jag misstänkte att han skulle. Det var en fin idé att träffa honom. Jag Älskar min Far, för att han är klok. Vilket, om man drar snabba, obetänksamma slutsatser, man skulle kunna säga att jag också är. Tack, Pappa! Tack så mycket!

För övrigt är min kropp DÖD. Det är knappt så jag klarar av att trycka på tangenterna ska Ni veta. Jag blev ombedd att köra innebandy med IT-killarna under eftermiddagen, vilket jag gjorde. Det var bara det att tiden flög iväg, så när vi var färdiga kl.18.30, hade vi lirat i 2,5 timmar! Man kan nog påstå, med all rätt, att jag är mörbultad. Men kul som fan var det!

Nu ska jag diska lite, byta sängkläder, och sedan kika på något underhållande på datorn. Efter det skall jag krypa ner och sova en stund, innan jag får sällskap av min hårt arbetande karl!

Pussen
/U


Mysigt

Som rubriken antyder.


I fredags bar Anneli en precis sådan här mysig, grå luvtröja. Jag frågade var hon hade köpt den, då hon var skitsnygg i den. Nu köpte visst jag en likadan...ooops.

/U

Stadens torg

Idag var regnet närvarande i staden, och människorna frånvarande. En perfekt söndag för mig och mitt stora, silvriga paraply med andra ord! Jag gick och slängde glasflaskor och skit uppe i Landala, gick en promenad över Avenyn och suktade efter en fräsch Subway-lunch, Efter det, gick jag bärsärk på Indiska och köpte två mysiga plagg, ett par strumpor och ett par varma strumpbyxor. Ingen kö någonstans, jag kallade mig förtjust.
Nu ska jag mysa ner en stund, har sovit alldeles för lite inatt, och mitt huvud sprängs av värk. Som sagt, dyka ner under täcket!
/Ulrika

Galet Välljudande!

Välkommen tillbaka Ulrika. Tack Ulrika!

Maggio i grym form!


/U

Tuut-Tuut!

Imorse blev jag tutad på av karlar i en bil. Det brukar bara hända sommartid annars, när klackarna och kort-korten kommer på, så jag är nöjd, höhö. Jag tror det beror på min underbara svarta, varma mössa, haha...tror ni inte? Sjuklig sex-appeal har den, jag lovar. .. ..... ..

Nåväl. Det var min morgonanekdot.

Arbeiten!!!!!!!!!!
/U

Musik

KONST, I MUSIKFORM. It's as simple as that.



/U
:)

Vy från ett luftslott


K E N T

"Jag önskar du var här ..
..men ingen är där
när jag vänder mig om...
"


/U

På min kammare

Jag håller på, med bror Jonathans hjälp, att fixa & trixa med min nya blogg - med egen domän. Fräckt va?!
Jag ser verkligen framemot att snart börja på något nytt, mycket personligt, igen.

Men, just nu sitter jag här på min kammare med en varm vetesäck tätt tryckt mot min arma, men ack så funktionella, kropp. Jag är frusen och huvudet bankar fortfarande. Dock har jag det gott, för jag gör inget särskilt. Dricker en massa vatten och ser på mina serier. Det ämnar jag fortsätta med till läggdags.

Have a pleasant evening.
/U


Åh, förresten. Kom precis på att jag är sjuuukt glad för att jag inte har mens längre...tack extraordinära piller, tack!

Svårt.

"Det gör ont ibland", som Robyn & Petter sjunger i en mysig trudelutt. Hos mig gör det ont av olika anledningar i skrivande stund.
- Jag har en galen huvudvärk. Vettefasen om det är värt att träna när huvudet värker som det gör.
 - Huvuvärken beror givetvis på något. Tyvärr inte att jag slagit i huvudet. Att det skulle bero på något så otrevligt som Inre oro, är nog tyvärr mer sanningsenligt.
  - Jag har inte möjlighet att träffa mina fina Älg-vänner under regelbunden basis.
   - Jag saknar kontakt med både Sandra (även om jag här kan påverka en hel del) & Mia.
    - Det här med att hitta lägenhet lagom till årsskiftet börjar tära på mig och bli en sådan där jobbig stressframkallande faktor, trots mina envisa förnekanden.Men jag tänker inte ge upp. Jag vill bara ha någonstans att bo, ett hem som jag kan göra till mitt eget. Jag orkar inte flytta runt längre.

Nu får jag se till att flytta mig och min apatiska skalle bort från datorn.
Gudars, det gör ont!

/Ulrika


Friskt & kallt

Jag & Lina trampade runt på stan en sväng. Underbart väder, friskt i luften och jag hittade ett par jeans som jag inhandlade! Hallå, Jag, hitta jeans? Jag tror jag börjar överkomma min psykologiska spärr..;)
Jag är dock trött. Var ju ute i torsdags för att gå upp & arbeta i vanlig ordning igår. Och ni såg själva när inlägget nedan skrevs inatt - det blev en sen (eller väldigt tidig) natt för mig. Givetvis ringde både Johanna & Lina kort efter varandra under morgonen och störde min nödvändiga skönhetssömn, det hade jag dock räknat med. Men, man lever bara en gång, visst?

Nu ska jag äta, då hungern satte till ordentligt nyss.

Vi hörs av imorgon tycker jag.
Jag är glad.
/U


I'll be waiting

Kvällen i ett par bilder.
Jag har haft roligt. Bror Jonathan & jag kan ha varit dansigast på Excet! Dessutom var det galet många kända ansikten i form av diverse medarbetare på plats. Roligt!

         



GODNATT FÖR BÖVELEN!
/U

RSS 2.0